Home » Featured » 'Kranten in de Klas' brengt print en digitale kranten naar 163.000 leerlingen

'Kranten in de Klas' brengt print en digitale kranten naar 163.000 leerlingen

14 oktober 2014

Vandaag is in Etterbeek het startschot gegeven voor een nieuw schooljaar Kranten in de Klas (KiK). Kranten in de Klas is een initiatief van de Vlaamse Nieuwsmedia (VNM) met steun van de Vlaamse Overheid. Leerlingen, studenten en cursisten vanaf 10 jaar leren 10 schooldagen lang 7 dagbladen kennen: De Morgen, De Standaard, De Tijd, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.
Kranten in de Klas pakt in 2014-2015 opnieuw uit met een zeer aantrekkelijk aanbod voor leerkrachten. Naast papieren kranten kunnen zij ook gratis digitale kranten bestellen voor hun leerlingen dankzij de samenwerking met Gopress.
Vorig schooljaar gingen 1.653.604 papieren en 265.965 digitale kranten de deur uit, goed voor een bereik van 163.325 leerlingen. Dit schooljaar verdeelt Kranten in de Klas opnieuw evenveel papieren en digitale kranten. De Vlaamse Nieuwsmedia en de Vlaamse krantenuitgevers engageren zich bovendien om elke school in Vlaanderen die geen papieren pakket uit de voorraad van KiK meer kan bestellen, een digitaal pakket aan te bieden. Leerkrachten krijgen dit jaar ook directe toegang tot de archieffunctie van Gopress. Daarmee speelt Vlaamse Nieuwsmedia volop de digitale kaart.
Via het KiK-project krijgen leerlingen de smaak van de krant snel te pakken. Zo biedt het gratis lesmateriaal heel wat opdrachten en is er voor de leerkrachten uitgebreide didactische ondersteuning via de website, inclusief lessen voor digitale schoolborden.
Met de KrantenMaker kunnen leerlingen hun eigen school- of klaskrant maken op www.krantenmaker.be. We voorzien een volledig vernieuwde site en app in schooljaar 2014-2015 met integratie van de Gopress-database.
Vanaf 5 januari 2015 is ook de populaire KiK-quiz terug. Leerlingen kunnen nu al registreren via www.kikquiz.be.


© 2019 Vlaamse Nieuwsmedia

Intranet

U heeft een login nodig om de intranet te kunnen raadplegen.
Naar het intranet

Zoeken

Newsalerts

Schrijf je in op onze nieuwsalerts en blijf op de hoogte.