Home » Kenniscentrum » Mediawijs.be van start

Mediawijs.be van start

4 maart 2013

Op woensdag 27 maart wordt in de KVS in Brussel Mediawijs.be voorgesteld aan de media-industrie, de onderzoekswereld, het middenveld, het beleid en iedereen met interesse in mediawijsheid.
De impact van media wordt steeds groter. We leven niet meer met media, maar in de media. Logischerwijs bestrijkt mediawijsheid een breed veld met tal van uitdagingen zoals toegang tot (nieuwe) media, het beoordelen en interpreteren van (nieuwe) media en het creëren van een veilige en verantwoorde mediaomgeving. Mensen kritischer en bewuster leren omgaan met een gemediatiseerde samenleving is de opdracht van “Mediawijs.be”, het ‘Vlaams Kenniscentrum voor Mediawijsheid’, dat in januari 2013 van start is gegaan.
Mediaminister Ingrid Lieten, iMinds CEO Wim De Waele en de verschillende vertegenwoordigers van het Kenniscentrum zullen die dag deze recent opgerichte netwerkorganisatie vanuit hun visie toelichten. Katia Segers (Cemeso) start de studiedag met de resultaten van de veldbeschrijving, d.i. een SWOT-analyse van de actoren inzake mediawijsheid en beleidsaanbevelingen uitgevoerd in opdracht van minister van Media, Ingrid Lieten. Er zal worden geïllustreerd waar we vandaag staan in Vlaanderen op gebied van Mediawijsheid en waarop we nog zullen moeten inzetten. De Nederlandse projectmanager van Beeld en Geluid John Leek zal de rol van een Kenniscentrum voor een samenleving uitleggen en strategisch beleidscoördinator Philippe Van Meerbeeck zal het Actieplan Mediawijsheid van VRT toelichten.
Alle praktische informatie vindt u via deze link.


© 2019 Vlaamse Nieuwsmedia

Intranet

U heeft een login nodig om de intranet te kunnen raadplegen.
Naar het intranet

Zoeken

Newsalerts

Schrijf je in op onze nieuwsalerts en blijf op de hoogte.