Home » Over ons

Over ons

Onze regio kent een sterk nieuwslandschap. Professionele redacties maken de klok rond het nieuws en uitgevers investeren in innovatieve publicaties, nieuwssites en mobiele applicaties.
Met de overgang naar een online nieuwsomgeving wijzigen uitgevers en redacties van koers. Zij herdenken hun redactionele modellen, gaan op zoek naar nieuwe inkomsten, brengen nieuws via verschillende platformen naar de lezer en bieden het hoofd aan internationale spelers als Google of Apple.

Wat is onze missie?

Vlaamse Nieuwsmedia is de associatie van de Vlaamse nieuwsuitgevers. Vlaamse Nieuwsmedia wil de toekomst van de Vlaamse nieuwsbedrijven faciliteren door aan haar leden diensten te verstrekken die de bevordering van hun economische, commerciële en financiële belangen beogen.
Vlaamse Nieuwsmedia promoot de Vlaamse nieuwsindustrie als innovatieve en duurzame groeisector met een bijzondere culturele en economische waarde. De associatie richt zich in eerste instantie op de lezersmarkt.

Wie is Vlaamse Nieuwsmedia?

Vlaamse Nieuwsmedia vertegenwoordigt de leden-uitgevers DPG Media, Mediafin en Mediahuis. Vlaamse Nieuwsmedia staat bovendien open voor andere leden.
De organisatie coördineert onder meer het leesbevorderingsproject Nieuws in de Klas – een groot media-educatief project dat bruggen bouwt tussen onderwijs, krant en maatschappij.
Vlaamse Nieuwsmedia ontstond in 2011 uit Vlaamse Dagbladpers, een associatie die in 1999 werd opgericht als coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.
Alle leden-uitgevers vormen de Algemene Vergadering. Zij zijn ook lid van de Raad van Bestuur. Onze bestuursleden zijn:

  • De heer Geert Steurbaut (Voorzitter) (Mediahuis NV)
  • Mevrouw Karen Van Brabant (Ondervoorzitter) (DPG Media NV)
  • Mevrouw Mieke Berendsen (DPG Media NV)
  • Mevrouw Hilde Vandenbroeck (Mediafin NV)
  • De heer Steven Allcock (Mediahuis NV)

Vlaamse Nieuwsmedia wordt geleid door Peter Blomme, Directeur.
Vragen? Contacteer ons.


© 2019 Vlaamse Nieuwsmedia

Intranet

U heeft een login nodig om de intranet te kunnen raadplegen.
Naar het intranet

Zoeken

Newsalerts

Schrijf je in op onze nieuwsalerts en blijf op de hoogte.