Home » Kenniscentrum » Nacht van de Journalistiek: Winnaar ‘Prijs van de Minister van Media’ bekend

Nacht van de Journalistiek: Winnaar ‘Prijs van de Minister van Media’ bekend

24 mei 2012

PERSBERICHT
Brussel, 23 mei 2012 – Woensdagavond 23 mei werd de Prijs van de Minister van Media 2012 uitgereikt aan een beloftevolle laatstejaarsstudent journalistiek tijdens de tweede editie van de Nacht van de Journalistiek (De eerste foto’s bekijkt u hier). De Nacht is een organisatie van Vlaamse Nieuwsmedia, The Ppress, VUKPP/UPP, de Vlaamse Vereniging voor Journalisten, Fonds Pascal Decroos en alle Vlaamse opleidingen journalistiek met de steun van de Vlaamse Overheid.
“De kwaliteit van de inzendingen was hoog. Dit is het bewijs dat er heel wat talent in de Vlaamse opleidingen journalistiek aanwezig is. Maar we willen volgend jaar nog meer inzendingen ontvangen. Vandaar een warme oproep naar docenten en studenten van alle opleidingen om zich via initiatieven als deze te ‘tonen’ – de beloning is overigens een mooi begin van een beroepscarrière”, zo sprak Michel VERMEERSCH namens Minister Ingrid LIETEN.
De Prijs van de Minister van Media ging dit jaar naar Barbara DZIKANOWICE, student aan de Plantijn Hogeschool Antwerpen. Laatstejaarsstudenten werd gevraagd een achtergrondartikel of reportage te schrijven over ‘Journalist zijn 2020’. Dzikanowice won met het stuk ‘De pioniers van morgen’, een artikel over de visie van een nieuwe generatie mediaprofessionals.  De jury omschreef het werk als een sterk stuk, vlot en helder geschreven vanuit een creatieve, frisse invalshoek en binnen een globale aanpak van een actueel  thema. (…) De auteur houdt doorheen het artikel je aandacht vast met een aantal slimme vormelijke ingrepen – niet onbelangrijk in een tijd van een onophoudende stortvloed aan informatie.” Dzikanowice wint een betaalde startbaan van vier maanden op vier nieuwsredacties.
De Nacht van de Journalistiek zet jong journalistiek Vlaanderen in de verf. Laatstejaarsstudenten ontmoetten er bekende vakmensen via interactieve workshops en speeddates. Kristien Hemmerechts, Raf Weverbergh, Jan Antonissen, Danny Ilegems, Pieter Rombouts, Roland Legrand, Ewald Pironet, Wouter Verschelden, Wilfried Mostinckx, Michaël Van Droogenbroeck, Bart Van Belle, Michaël Opgenhaffen, Frank De Graeve, Vincent Tillieux, Bart Sturtewagen, Wim Verhoeven, Isabel Albers, Liesbeth Van Impe, Pascal Kerkhove, Ivo Vandekerckhove, Karel Degraeve, Bart Vanegeren, Faroek Özgünes, Hilde Sabbe, Linda De Win, Jan Hautekiet en Roel Wauters gaven het jonge volg inkijk in hun expertise. Nieuw dit jaar was ook een ‘job corner‘ waar aspirant-journalisten de kans kregen om mediahuizen te overtuigen van hun kunnen.
Lees hier het volledige artikel.


© 2019 Vlaamse Nieuwsmedia

Intranet

U heeft een login nodig om de intranet te kunnen raadplegen.
Naar het intranet

Zoeken

Newsalerts

Schrijf je in op onze nieuwsalerts en blijf op de hoogte.