Home » Featured » Nieuws in de Klas: Fake News op Difference Day

Nieuws in de Klas: Fake News op Difference Day

26 april 2017

‘Fake news’ staat steeds vaker in de schijnwerpers. De betrouwbaarheid van nieuwsberichten of nieuwsmakers inschatten wordt steeds moeilijker. Valse nieuwsberichten zijn ook niet voorbehouden voor sociale media: ook de klassieke media en hun sites lopen het gevaar valse nieuwsberichten over te nemen. Maar wat kunnen we eraan doen? En hoe moeten we hier mee omgaan?
Studenten komen het te weten tijdens de Living Library op Difference Day op 3 mei 2017 van 09u30 tot 12u30 in Bozar in Brussel.
Tijdens deze Living Library kunnen studenten van de derde graad secundair onderwijs en studenten van de hogeschool/universiteit speeddaten met Nederlandstalige en Franstalige mediaprofessionals en opiniemakers over fake news.
Het Kenniscentrum Mediawijsheid ontwikkelde in samenwerking met Nieuws in de Klas en andere mediapartners een uitgebreid lespakket rond fake news. De opdrachten zijn bedoeld voor leerlingen van de derde graad secundair onderwijs. De studenten leren valse nieuwsberichten en misleidende informatie herkennen en krijgen inzicht in het fenomeen ‘filter bubble’. Er wordt kritisch stilgestaan bij verschillende soorten nieuwsberichten. De studenten gaan bovendien aan de slag met bestaand materiaal en stellen zelf berichten op.
Download hier het themadossier rond Fake News en ga ermee aan de slag!


© 2019 Vlaamse Nieuwsmedia

Intranet

U heeft een login nodig om de intranet te kunnen raadplegen.
Naar het intranet

Zoeken

Newsalerts

Schrijf je in op onze nieuwsalerts en blijf op de hoogte.