Home » Newsroom » Oproep voor studenten: Prijs van de Minister van Media 2014

Oproep voor studenten: Prijs van de Minister van Media 2014

15 november 2013

Op 23 april 2014 is er opnieuw een Nacht van de Journalistiek, een organisatie van Vlaamse Nieuwsmedia, The Ppress, UPP en VUKPP in samenwerking met VVJ, Fonds Pascal Decroos en de Vlaamse opleidingen journalistiek.
Tijdens de Nacht wordt ook opnieuw de Prijs van de Minister van Media uitgereikt aan een laatstejaarsstudent met onontgonnen journalistiek talent. Thema dit jaar is ‘1914 – 1918’.

Wat bekroont de Prijs?

De Prijs van de Minister van Media bekroont een journalistiek artikel van een laatstejaarsstudent. Naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog, is het thema dit jaar “1914-1918”. Het werkstuk omvat

  • een geschreven artikel van maximaal 2000 woorden in de vorm van een achtergrondartikel of een reportage;
  • een korte journalistieke verantwoording van maximaal 300 woorden, incl. elementen die aangeven hoe het werkstuk tot stand kwam (bv. literatuurlijst, interviews, bronnenlijst). 

Het thema kan breed geïnterpreteerd worden en dient als invalshoek voor een journalistiek artikel dat rechtstreeks of onrechtstreeks de Eerste Wereldoorlog duidt.

Hoe gebeurt de selectie?

De selectie gebeurt door een jury samengesteld uit vertegenwoordigers van het kabinet Media, de Vlaamse Vereniging van Journalisten, Fonds Pascal Decroos, The Ppress, UPP, VUKPP en Vlaamse Nieuwsmedia. Belangrijkste selectiecriterium is de ‘publiceerbaarheid’ van het stuk. De selectie gebeurt anoniem; gelieve geen auteur op de ingeleverde documenten te vermelden, enkel in de mail van de inschrijving.

Wat houdt de Prijs in?

De laureaat krijgt een betaalde startbaan van vier maanden op verschillende nieuwsredacties van de geschreven pers. Hij/zij kan starten van zodra de opleiding beëindigd is.

Wie kan deelnemen?

De Prijs wordt toegekend aan een auteur die als laatstejaarsstudent is ingeschreven in één van de volgende bachelor- of masteropleidingen Journalistiek: PXL, VUB, EHB, Plantijn, Howest, Artevelde, KU Leuven – Campus Brussel (HUBrussel), KULeuven – Campus Antwerpen (Thomas More), Thomas More Mechelen, UGent Communicatiewetenschappen – Afstudeerrichting Journalistiek, KU Leuven Communicatiewetenschappen – OPO journalistiek.

Wat is de deadline voor inschrijving?

Kandidaten dienen voor woensdag 12 maart 2014 het werkstuk in via mail aan info@nachtvandejournalistiek.be met vermelding van naam, opleiding en contactgegevens. Inschrijvingen na deze datum zijn ongeldig. Op woensdag 9 april 2013 wordt een shortlist van drie inzendingen op www.nachtvandejournalistiek.be gepubliceerd. De auteurs worden via mail persoonlijk op de hoogte gebracht.
De laureaat wordt bekendgemaakt tijdens de vierde editie van de Nacht van de Journalistiek op woensdagavond 23 april 2014 in Brussel.


© 2019 Vlaamse Nieuwsmedia

Intranet

U heeft een login nodig om de intranet te kunnen raadplegen.
Naar het intranet

Zoeken

Newsalerts

Schrijf je in op onze nieuwsalerts en blijf op de hoogte.