Twitter

Partners

AUTEURSRECHT

LICENSE2PUBLISH – License2Publish is de beheersvennootschap van de Vlaamse krantenuitgevers. Zij werd in 2000 door de Vlaamse krantenuitgevers opgericht om hun auteursrechten te bevorderen en te beschermen en om het gebruik door derden van hun auteursrechtelijk beschermde werken te controleren.

COPIEPRESSE – Copiepresse is de beheersvennootschap van de Franstalige en Duitstalige krantenuitgevers in België. De organisatie werd in 2000 opgericht in de schoot van LAPRESSE.be, de associatie van Franstalige en Duitstalige krantenuitgevers.

REPROPP – Repro PP werd opgericht om de verdeling van de vergoedingen voor reprografie op maat van de uitgevers van de periodieke pers te organiseren.

REPROPRESS – Repropress is de beheersvennootschap van de Belgische uitgevers van magazines voor de reprografierechten van magazines en periodieken.

REPROBEL – Reprobel is de Belgische beheersvennootschap die de rechten op vergoedingen voor reprografie (fotokopie) en openbare uitlening int en verdeelt.

AUVIBEL – Auvibel is de Belgische beheersvennootschap die de rechten op vergoedingen voor thuiskopie int en verdeelt.

DEONTOLOGIE

RAAD VOOR DE JOURNALISTIEK – De Raad voor de Journalistiek is een onafhankelijke instelling voor zelfregulering van de media.

JEP – De Jury voor Ethische Praktijken (JEP) inzake Reclame is het zelfdisciplinair orgaan van de reclamesector in België.

(INTER)NATIONALE ASSOCIATIES

Belgian News Media – De Belgische Vereniging van Dagbladuitgevers beoogt op federaal vlak de persvrijheid te promoten, de belangen van de dagbladen te verdedigen, de krant te promoten als reclamemedium en de samenwerking tussen de leden te bevorderen.

News Media Europe – News Media Europe vertegenwoordigt Europese krantenuitgevers bij verschillende internationale overheden en instellingen, hoofdzakelijk bij de Europese Unie.

WAN-IFRA – Op wereldniveau is de World Association of Newspapers (WAN) toonaangevend, met leden verspreid over vijf continenten. De organisatie groepeert nationale uitgeversassociaties, individuele uitgevers, nieuwsagentschappen en regionale persassociaties en verstrekt formele adviezen aan UNESCO, VN en de Raad van Europa.

NIEUWS IN DE KLAS

NiK – Nieuws in de klas is het media-educatief project van Vlaamse Nieuwsmedia met de steun van de Vlaamse minister van Media.

PERSDATABANKEN

Gopress – Gopress is de online persdatabank en persmonitoringdienst van alle Belgische kranten- en magazineuitgevers toegankelijk op alle desktop- en mobiele toestellen. Gopress wordt ondersteund door Mediargus en Pressbanking in opdracht van de Belgische uitgevers Mediahuis, Editions de l'Avenir, IPM, Mediafin, De Persgroep Publishing, Rossel en Roularta Media Group.

ONDERZOEK

CIM – Het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) verzamelt cijfers over lezersbereik en verspreiding van media.

OPLEIDINGEN

Mediacademie – Mediacademie is het opleidingsproject van de Vlaamse geschreven pers.