Home » Featured » Stimuleer reclame-investeringen in Belgische media

Stimuleer reclame-investeringen in Belgische media

9 april 2020

Nieuwsuitgevers vervullen een missie die nog nooit zo cruciaal is geweest als in deze crisistijd.  Ze voorzien de burgers van kwaliteitsvolle en betrouwbare informatie. Door het vervullen van deze taak van algemeen belang en als actoren in de lokale economie, willen de nieuwsuitgevers ook actief bijdragen aan het economisch herstel van het land. Als economische spelers worden de uitgevers echter zwaar getroffen door een drastisch verlies aan inkomsten door het uitblijven van advertentiecampagnes  (-40%)  en door het tijdelijk wegvallen van de inkomsten die zij uit nevenactiviteiten kunnen halen (met name de organisatie van evenementen).

 

De huidige gezondheidscrisis dreigt meer dan vijftien jaar investeringen in de moeizame uitbouw van een nieuw en duurzaam digitaal model teniet te doen.

Het is dan ook van essentieel belang om reclame-investeringen in de lokale media zo snel mogelijk te stimuleren, in het belang van zowel de perssector als de hele economie. Vlaamse Nieuwsmedia vraagt dan ook samen met de Unie van Belgische Adverteerders (UBA) aan de federale overheid om, naar analogie van andere Europese landen,  een fiscale stimulans (een in de tijd beperkt belastingkrediet of investeringsaftrek) toe te kennen aan ondernemingen die investeren in reclamecampagnes in de Belgische lokale media.

Meer informatie vindt u hier


© 2019 Vlaamse Nieuwsmedia

Intranet

U heeft een login nodig om de intranet te kunnen raadplegen.
Naar het intranet

Zoeken

Newsalerts

Schrijf je in op onze nieuwsalerts en blijf op de hoogte.