Home » Featured » Toekomstige structuur Vlaamse Nieuwsmedia

Toekomstige structuur Vlaamse Nieuwsmedia

1 oktober 2015

 
De Vlaamse krantenuitgevers zijn uitgegroeid tot multimediale organisaties die in grote mate Vlaams verankerd zijn. Vanuit de gezamenlijke belangenvereniging Vlaamse Nieuwsmedia wordt de voorbije jaren dan ook geijverd voor een werkbaar wettelijk kader en een ‘level playing field’ waarin de activiteiten online en in print verder kunnen worden ontwikkeld.
Naar aanleiding van de benoeming van Patrick Lacroix tot nieuwe CEO van Belga vanaf 1 januari 2016, hebben de aandeelhouders beslist de werking en structuur van de sectorfederatie aan te passen in het licht van deze doelstelling.
Patrick Lacroix wordt in zijn huidige functie binnen Vlaamse Nieuwsmedia en de beheersvennootschap License2Publish  niet extern vervangen.
Een aantal sectordossiers zullen in de toekomst rechtstreeks vanuit de mediabedrijven De Persgroep Publishing, Mediahuis en Mediafin worden opgevolgd.
De dagelijkse leiding komt in handen van directeur Sandrien Mampaey die al 9 jaar werkzaam is bij Vlaamse Nieuwsmedia als legal & administration manager en die de afgelopen periode veel expertise opdeed rond media- en auteursrecht. Zij zal haar rol invullen in nauw overleg met de voorzitter van de raad van bestuur Geert Steurbaut.
We wensen Sandrien veel succes bij de invulling van haar nieuwe opdracht.
Vlaamse Nieuwsmedia wil tevens de gelegenheid te baat nemen om Patrick Lacroix te bedanken voor zijn kwalitatieve en innovatieve inbreng in de sectorfederatie gedurende de afgelopen jaren. We kijken er naar uit om in de toekomst met hem verder samen te werken in een nieuwe rol bij Belga.
Gert Ysebaert                    Koen Verwee                                    Dirk Velghe
CEO Mediahuis                 CEO De Persgroep Publishing            CEO Mediafin
 


© 2019 Vlaamse Nieuwsmedia

Intranet

U heeft een login nodig om de intranet te kunnen raadplegen.
Naar het intranet

Zoeken

Newsalerts

Schrijf je in op onze nieuwsalerts en blijf op de hoogte.