Home » Kenniscentrum » Vlaamse Nieuwsmedia verenigt nieuwsuitgevers

Vlaamse Nieuwsmedia verenigt nieuwsuitgevers

12 januari 2012

PERSBERICHT
Brussel, 12 januari 2012 – Vlaamse Nieuwsmedia is de nieuwe associatie van Vlaamse nieuwsuitgevers. Ze vervangt het vroegere Vlaamse Dagbladpers als belangrijke belangenbehartiger voor de nieuwssector.
De naamswijziging gaat hand in hand met de omvorming van nieuwsbedrijven tot multimediale ondernemingen die nieuws verspreiden via gedrukte publicaties, (mobiele) websites, apps voor tablets en smartphones.
Vlaamse Nieuwsmedia promoot de nieuwsindustrie als innovatieve en duurzame groeisector. Een constructieve samenwerking met partners als overheden, de publieke omroep en de academische wereld staat voorop. Vlaamse Nieuwsmedia wil de toekomst van nieuwsbedrijven verankeren door hun zakelijke en redactionele belangen op de publieke agenda te plaatsen.
Prioritair voor 2012 wordt
-de promotie van de lezersmarkt met bijzondere aandacht voor minderheden en jongeren,het
-faciliteren van initiatieven rond media-innovatie,
-het stroomlijnen van opleidingsinspanningen en
-een hernieuwde aandacht voor milieu, distributie en auteursrecht.
Vlaamse Nieuwsmedia vertegenwoordigt vandaag Concentra Uitgeversmaatschappij, Corelio Publishing, De Persgroep Publishing, De Vlijt en Mediafin. De associatie kijkt uit naar nieuwe leden-nieuwsuitgevers om de impact van gezamenlijke acties te verhogen.


© 2019 Vlaamse Nieuwsmedia

Intranet

U heeft een login nodig om de intranet te kunnen raadplegen.
Naar het intranet

Zoeken

Newsalerts

Schrijf je in op onze nieuwsalerts en blijf op de hoogte.