Home » Kenniscentrum » Workshop ‘Fair use van nieuwsberichten’ op 21 mei in The Egg, Brussel

Workshop ‘Fair use van nieuwsberichten’ op 21 mei in The Egg, Brussel

13 mei 2013

Op dinsdag 21 mei organiseert Vlaamse Nieuwsmedia met de steun van de Vlaamse overheid de workshop ‘Fair use van nieuwsberichten’.

Mediabedrijven Concentra Media, Corelio, De Persgroep Publishing, Mediafin en Roularta Media Groep ondertekenden in maart 2013 een charter over een correct hergebruik van geschreven nieuwsberichten (Lees hier het volledige charter). Met dit fair use charter engageren ze zich om een aantal voorwaarden te respecteren in het geval van het hergebruik van nieuwsberichten. Het letterlijk overnemen of louter vormtechnisch aanpassen van teksten of delen van teksten wordt daarbij uitgesloten. Het charter onderstreept de waarde van nieuwsberichten als resultaat van het werk van professionele redacties.

Met deze praktijkgerichte workshop wordt het charter van de geschreven persuitgevers afgetoetst aan de ideeën van andere mediaspelers.

 

Inschrijven kan tot en met 16 mei via info@mediacademie.be met vermelding van ‘Inschrijving Fair Use Workshop’. De toegang is vrij, maar reservatie is noodzakelijk. Indien u een parkingplaats wenst, dient u dit te vermelden bij uw inschrijving. De workshop vindt plaats van 12u -14u in The Egg, Barastraat 175, 1070 Brussel.


© 2019 Vlaamse Nieuwsmedia

Intranet

U heeft een login nodig om de intranet te kunnen raadplegen.
Naar het intranet

Zoeken

Newsalerts

Schrijf je in op onze nieuwsalerts en blijf op de hoogte.